Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

ma-do 10:00 - 18:00 | vr 10:00 - 21:00 | za 10:00 - 16:00 | zo gesloten

Over Fanal

Het verhaal van Fanal begon in 1987, toen dit kleine familiebedrijf werd opgericht in Alcora, de provincie Castellón. Sindsdien is het portfolio van Fanal enorm uitgebreid tot tien keer groter dan het oorspronkelijke assortiment. Tegenwoordig is Fanal een van de onbetwiste pioniers van de Spaanse productie van keramiek en porselein. De beheersing van moderne technologieën, ondersteund door de constant hoge kwaliteit, levert de producten op die voldoen aan de strengste internationale normen. In 2003 en 2006 werd het team van Fanal geëerd met de prestigieuze Export Award van de Kamer van Koophandel van Castellón.

De productie

Het productieproces begint met de selectie van de grondstoffen waaruit de keramische tegels bestaan, voornamelijk klei, veldspaat, zand, carbonaten en kaolien. Aangezien de grondstoffen gewoonlijk worden gebruikt zoals ze uit de mijnen of groeven worden gewonnen, is het van essentieel belang om te beginnen met het homogeniseren van de grondstoffen om te garanderen dat hun eigenschappen consistent zijn.

Ze worden daarom gemalen om de deeltjes te verspreiden en te verminderen. Dit maalproces kan nat of droog worden uitgevoerd. Nat malen is de meest gebruikelijke methode, waarbij de kleien worden opgelost in water in een kogelmolen. De resulterende suspensie staat bekend als 'slip'. Sproeidrogen wordt gebruikt om het watergehalte te verlagen voor de latere verdichtings en droogprocessen.

De Middag methode

Persoonlijke Benadering
Persoonlijke benadering

Wij helpen u uw dromen te verwezenlijken met onze expertise.

Ruime Keuze
Ruime keuze

1.500m² aan showroom; kortom keuze genoeg.

Scherpe Prijzen
Scherpe prijzen

Bij ons heeft u de beste prijs-kwaliteit verhouding mogelijk.

Vakkundig Legwerk
Vakkundig legwerk

Met meer dan 30 jaar ervaring kunt u op ons rekenen.

Vloerverwarming
Vloerverwarming

Vloerverwarming en tegels zijn samen kosten besparend en duurzaam.

Snelle Levering
Snelle levering

Wij bezorgen de tegels bij u thuis; snel en efficiënt.

Offerte aanvragen

Website door BlueBird Media 2019